Mer' med hamp

Tak, fordi du valgte at komme forbi dava.dk og læse mere om hamp. Hamp er en forunderlig størrelse og en helt unik fødevare, der kan lidt af det hele - lige fra at give en dejlig krumme i morgenbollerne til at være en plantebaseret proteinkilde.

Hamp er haps!

Hamp er en af de eneste planter, hvis frø har et proteinindhold, der kan agere alternativ til de animalske proteinkilder som kød og mælkeprodukter. Afskallede hampefrø indeholder hele 33 g protein pr. 100 g, hvilket er mere end noget andet frø i verden og mere end det meste kød og fisk, vi kender fra hverdagskøkkenet. Protein er en væsentlig del af kosten, da det bidrager til, at vi bevarer og øger vores muskelmasse. 
 
Hamp er ikke alene en interessant og unik ingrediens at tilsætte i den daglige madlavning grundet dens unikke næringsindhold, men hamp bidrager tilmed med en dejlig nøddeagtig smag, og særligt frøene giver et uimodståeligt knas. Hamp er tilmed glutenfri.
 
Nyd besøget - vi håber, at du bliver meget klogere på vores forunderlige verden af hamp (og æg) 
Stemningsbillede - 2/2

Prøv skøn mad med hamp 

Hamp kan nydes både morgen, middag og aften og er et fortryllende twist at komme i forskellige retter, der samtidig giver dig lidt ekstra protein, kostfibre og omega-3. Hampefrø kan nydes direkte fra posen og kan bruges i klassisk madlavning eller blot som topping på din yoghurt, salat eller suppe. Hampemel er ideelt i bagværk, til panering eller i en smoothie. Sæt i gang! 

 Hamp til bageentusiasten  

Måske er du selv bageentusiast, eller også kender du helt sikkert en bageentusiast. Du ved - én af dem, der gerne står tidligt op for at bage boller til hele familien, mens de andre sover og først vågner, når den dejlige duft af bagværk breder sig.

Prøv én af vores dejlige bageopskrifter med hamp.

Banankage

Giver 1 stor rugbrøds- eller springform 

Grovboller

Giver 16 styk

Knækbrød

Giver 40 styk 

Koldhævede boller

Giver 10-12 boller

Rugbrød

Giver 1 rugbrød

 Hamp til brunch-elskeren  

Brunch er bare skønt, og vores brunchopskrifter med hamp tiltaler enhver brunch-elsker - fra den friske chiagrød til de sprøde proteinpandekager. Mums.

Chiagrød

Til 1 person

Granola

Til 1 portion

Gul smoothie

Til 2 personer

Hampedrik

Giver 0,5 L

Proteinpandekager

Giver 4 pandekager

Jordbærsmoothie

Til 2 personer

 Hamp til de kødfri dage  

Du behøves hverken være veganer eller vegetar for at nyde et dejligt plantebaseret og kødfri måltid, hvor hamp indgår. Hamp er nemlig let at implementere i familiens favoritter såsom falafler, men kan også nydes til tapas.

 

Falafler

Giver 12-15 styk

Grøn salat

Til 4 personer

Pandekager

Til 4 personer

Råkostsalat

Til 2 personer

Sweet potato kugler

Giver 14 styk

Tapas med avocadomos

Til 2 personer