Falafler med hampemel

Antal: 12-15 stk.

Vores falafler med hampemel egner sig rigtig godt til dig, der allerede elsker falafler og trænger til et twist, men de egner sig også perfekt til dig, som ønsker at spise flere kødfri måltider og som mangler inspiration til hvor, at du skal starte. 

Falaflerne kan spises med mange forskellige slags tilbehør, f.eks. couscous, fladbrød eller salat. De smager også fortræffeligt i pitabrød med tzatziki til.

 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Stegning
0,5 liter fritureolie

Falafler
240 g DAVA Ingrid ærter, udblødte
2 æg
4,5 spsk DAVA hampemel
2 spsk DAVA afskallede hampefrø
3 spsk DAVA koldpresset rapsolie
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille
1 dl vand
0,5 tsk salt
0,5 tsk peber
Saften fra 0,5 citron

SÅDAN GØR DU

Kom fritureolien over i en lille gryde med tyk bund og hvor en bund på ca. 15 cm i diameter (hvis gryden er større skal man bruge væsentligt mere olie).

Tænd komfuret på højeste varme. 

Kom alle ingredienserne til falaflerne i en foodprocessor og blend det til en ensartet masse. Dejen skal være blød, men dog så fast, at den kan formes som kugler. Kom evt. lidt vand i af gangen for at justere konsistensen.

Form dejen som kugler og kom falaflerne i den varme olie - kun et par stykker af gangen.

Falaflerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrulle.