Æg og ernæring

Æg har god ernæringsmæssig værdi, eftersom æg blandt andet har et højt indhold af protein og indeholder flere forskellige vitaminer og mineraler. 
 
Protein
Æg har et højt indhold af protein - 12,3 g pr. 100 g. Protein er vigtigt, da det bidrager til at vedligeholde og øge muskelmasse. Ligeledes bidrager protein til at vedligeholde normale knogler. 
 
Selen
Æg indeholder selen. Selen bidrager til at vedligeholde normalt hår og negle og en normal skjoldbruskkirtelfunktion. Ligeledes bidrager selen til, at immunforsvaret kan fungere normalt. 
 
A-vitamin 
A-vitamin bidrager blandt andet til at bevare normalt syn, vedligeholdelse af immumforsvarets normale funktion og til at bevare en normal hud. 
 
B-vitamin
Æg indeholder B-vitamin, herunder B2 og B12. Disse vitaminer har mange funktioner - både fysiske og mentale. Eksempelvis bidrager B2 - bedre kendt som riboflavin - til nervesystemets normale funktion og vedligeholdelse af normale røde blodlegemer, samt bidrager til at mindske træthed og udmattelse. 
 
B12 er den eneste af B-vitaminerne, som kun er optagelig igennem animalske fødevarer. Vitamin B12 bidrager til et normalt energistofskifte, nervesystemets normale funktion og normal omsætning af homocystein. Ligeledes hjælper vitamin B12 til normal psykologisk funktion, vedligeholdelse af immunforsvarets normale funktion og spiller en rolle i celledelingsprocessen. 
 
D-vitamin 
D-vitamin hjælper med at vedligeholde normale knogler og bidrager til, at immunforsvaret kan fungere normalt.
D-vitamin optages primært via solen. Det kan være en udfordring for kroppen at optage nok D-vitamin, hvis man arbejder indendøre, generelt opholder sig mest i skyggen, hvor der er meget lidt sol. Heldigvis indeholder forskellige fødevarer D-vitamin, hvorved man kan få sit optimale daglige indtag af D-vitamin. 
 
E-vitamin
Æg indeholder E-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativ stress. Det betyder, at E-vitamin er en vigtig antioxidant, som er med til at beskytte kroppen imod skadelige substanser, der kan påvirke ens DNA med mere.