OPSKRIFTER

Vi elsker æg, og den glæde vil vi gerne dele med dig! Derfor har vi samlet vores bedste opskrifter med æg og tilbehør til retter med æg i denne opskriftsdatabase, da vi mener, at det skal være let for dig at finde inspiration til dit næste måltid. 

Hvorfor kokkerere med æg?
Æg er en letanvendelig fødevare, som smager dejligt i sig selv - bare tænk på det blødkogte æg til morgenmaden. Udover at være en velsmagende fødevare er æg en god ingrediens i både madlavning og bagning.

Æg har alsidige egenskaber og kan binde, hæve, jævne og emulgere. Til bagning kan æg med fordel anvendes i brød- og kagedej som hævemiddel. Under piskning eller omrøring binder æg luft, som fremmer hævning og gør bagværket luftigt.

I madlavning er æg et godt bindemiddel i f.eks. fars, da æg samler ingredienserne og stivner ved opvarmning. Ligeledes er æg god jævning i desserter som f.eks. is, da æg stivner massen, hvorved desserten får en tykkere, mere cremet konsistens. Æg kan også emulgere og binde væsker som olie og eddike, så man får skøn mayonnaise til frokostbordet.

Her finder du en række af vores opskrifter, som vi håber, er med til at inspirere dig til at bruge endnu flere æg i madlavning og bagning.

Bagværk

Bliv inspireret til skønne kager og brød med en sprød krumme.

Morgenmad & brunch

Start dagen godt ud med æg til morgenmad og brunch.

Frokost

Når klokken slår tolv, er det tid til en dejlig frokost.

Aftensmad

Bliv inspireret til at bruge æg i dagens måske hyggeligste måltid. 

Snacks & tapas

Når du har brug for en snack eller en tapas anretning!

Dessert

Sæt prikken over I'et på middagen med en lækker dessert.

Årstidens retter

Bliv inspireret til at kokkerere efter årstiderne. 

Drikke

Æg er let at integrere i skønne drikke som smoothies, juice med videre.

Tutorials

Guides til at blive endnu bedre til at bruge og anvende æg. 

Kage

Var der nogen, som sagde KAGE? Kage er en af de mest almindelige typer af bagværk, og det er med god grund. Uanset om man er til svampet brunsviger, eller om man til den sprøde hindbærsnitte, er kage en velsmagende spise, som de fleste af os har fået serveret - eller har serveret - til forskellige lejligheder.

Det skal derfor heller ikke være en hemmelighed, at vi hos DAVA elsker kage ægceptionelt meget, fordi de fleste kager indeholder æg.