Jul og nytår

Julen er hjerternes fest, og det er en højtid som i høj grad er forbundet med lækre småkager, samt sprøde, luftige æbleskiver og dejlig julemad. Nytår er en særlig aften forbundet med fest og farver og årets sidste fantastiske måltid.

Smag på julen og nytåret med æg
Hvor kommer æg ind? Det gør det selvfølgelig, fordi det er svært at bage julesmåkager, æbleskiver og klejner uden æg. Ligeledes er kogte æg en fast klassiker på julefrokostbordet sammen med eksempelvis rejer eller som karrysalat til silden. 

Til nytår er æg ofte anvendt i mange skønne desserter til for ikke at glemme, at æggehviderne anvendes i den lækre kransekage, der spises, når klokken slår tolv og varsler det nye år. 

Her finder du en række af vores jule- og nytårsopskrifter, som vi håber, er med til at inspirere dig til at sprede endnu mere (spiselig) glæde. 

Dadelkugler

Giver 8-12 styk

Juledonuts

Giver 12-14 styk

Klejner

Giver ca. 50 styk

Kransekage

Til 12 personer

Kransekagestykker

Giver 15-20 stykker

Luciaboller

Giver 20 styk

Marengskys

Giver 50-50 styk

Nissemors grøntsagsbøf

Til 4 personer

Norske klejner

Giver 6 styk

Pebernødder

Nok til hele familien

Sild & karrysalat

Til 4 personer

Skumfiduser

Giver 35-40 styk

Marengssnemænd

Giver 8-10 styk

Vaniljekranse

Giver 30-35 styk

Æbleskiver

Giver 20-30 styk

Æbleskiver med hampemel

Giver 20 styk