![](/Files/Images/placeholder.gif)
Vaniljekranse
Antal: 30-35 stk.
Vaniljekranse hører sig julen til, og de er bare lig med juletradition og hygge. Vi giver dig vores bedste opskrift på vaniljekranse - nøjagtig som Bedste ville have lavet dem (eller, i hvert fald så tæt på som muligt).
Velbekomme!
![Opskriftbillede](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=620&height=496&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fOpskrifter+-+recipes%2f%c3%85rstider+-+Seasons%2fJul+og+Nyt%c3%a5r%2fBanner+-+Top+banner+image%2fVaniljekranse.jpg&|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=992&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fOpskrifter+-+recipes%2f%c3%85rstider+-+Seasons%2fJul+og+Nyt%c3%a5r%2fBanner+-+Top+banner+image%2fVaniljekranse.jpg&)
![](/Files/Images/placeholder.gif)
DU SKAL BRUGE
1 DAVA M/L æg – eller 2 S æg
200 g usaltet smør
1 vaniljestang, kornene herfra
180 g hvidt sukker
250 g hvedemel
75 g mandelmel
SÅDAN GØR DU
Start med at tage smørret ud af køleskabet. Det skal være stuetemperatur, når du går i gang.
Forvarm hernæst ovnen til 200 °C alm. ovnluft.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret, således vaniljekornene fordeler sig bedre.
Rør sukker og vanilje sammen med smør i en skål og tilføj ægget. Rør godt rundt.
Tilsæt hvedemel og mandelmel og ælt det godt ind i dejen.
Beklæd en kold bageplade med bagepapir.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt dejen ud i kranse med en diameter på ca. 5 cm på bagepladen. Husk mellemrum mellem vaniljekransene, således de ikke risikerer at flyde sammen ved bagningen.
Bag vaniljekransene i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter. De skal være gyldne, ikke brune.
Lad vaniljekransene køle af på en rist.