Klejner

Antal: Ca. 50 stk.

En december uden klejner er som en sommer uden sol - trist og kedelig! Vi giver dig her den LÆKRESTE opskrift på klejner, der er garanteret at glæde hele familien. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

2 DAVA æg
125 g sukker
50 g smør
1 spsk piskefløde
¼ tsk hjortetaksalt
½ tsk kardemomme
1 tsk citronsaft
reven skal fra 1 citron
250 g mel

Glasur
200 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
3 spsk citronsaft

2 pk rafinol til kogning

SÅDAN GØR DU

Pisk smør og sukker blødt. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland halvdelen af melet, hjortetaksalt og kardemomme i. Tilsæt fløde, citronskal og -saft. Rør resten af melet i, og ælt dejen godt. Lad dejen hvile i køleskabet par timer.

Rul dejen ud (cirka 3-4 mm tyk). Skær dejen ud med en klejnespore i 3 cm brede stimler. Skær strimlerne ud i skrå stykker. Lav et snit midt i hvert stykke. Tag den ene ende af hvert stykke og vrid den igennem hullet.

Varm rafinolen op. Når fedtstoffet bobler omkring et lille stykke dej eller en trætandstikker, så er det klar. Kog 8-10 klejner ad gangen, til de er gyldenbrune, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 

Glasur
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Når klejnerne er afkølet pyntes de med glasuren.

Tip!
Klejner kan i stedet bages. Udskær dem i ruder og sæt dem på bagepapir på bageplade og bag dem ved 200 °C i cirka 10 minutter.