Marengskys

Antal: 50-55 stk.

Disse marengskys er en sand fryd for både øjne og smagsløg, og de er med til at kaste stjernestøv og ekstra glans ud over nytårsaften.

Disse marengskys er lavet af en fransk marengs, og så er der brugt en stjernetyl til at forme dem i deres fine form. De er lette at lave, og alle i familien kan være med til at give nytårsaftensdesserten lidt ekstra glamour. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

4 DAVA pasteuriserede æggehvider (130 g)
230 g sukker
Guldstøv beregnet til mad

SÅDAN GØR DU

Kom æggehvider og sukker i en skål.
 
Pisk æggehvider og sukker til, at marengsen er helt sej og stiv - dette kan godt tage op til 15 minutter. 
 
Begynd at varme ovnen op til 100 °C, almindelig ovnluft.
 
Kom marengsfyldet i en sprøjte med en stjernetyl og sprøjt marengskysene ud på bageplade beklædt med bagepapir. Drys guldstøv på marengskyssene.
 
Bag marengskyssene i ca. 1 time ved 100 °C, almindelig ovn. Når tiden er gået, sluk ovnen og lad marengskyssene køle i ovnen til, at den er kold (maks. 45 minutter).

Tip!
Du kan eksperimentere med andet end guldstøv til marengskyssene, herunder forskellig smag og farve - det kunne f.eks. være frysetørret hindbær for at få smukke lyserøde marengskys.