Kransekage

En kransekage hører nytåret til. Dog er kransekagen for mange et krævende projekt, men det behøver det ikke være. Denne opskrift er nem og let at lave, og så smager den lige som en kransekage skal. Godt Nytår!

 

DU SKAL BRUGE

Antal: 20 personer

500 g bagemarcipan
200 g sukker
2 pasteuriserede æggehvider

Glasur
175 g flormelis
pasteuriseret æggehvide
½ tsk hvidvinseddike

SÅDAN GØR DU

Ælt marcipanmassen med sukker og æggehvider. Varm massen op i en tykbundet gryde til den er lun.

Massen trilles i stænger og klemmes spidse på midten – som en tagryg. Skær stængerne i passende stykker eller form dem til ringe, som kan stables til den klassiske kransekage. Lav den første ring 8 cm lang og 2 cm tyk, læg 4 cm til pr. ring i længden ved de næste ringe.

Stykkerne og ringene sættes på bagepapir og bages i cirka 10 minutter ved 200 °C, til de er gyldne. Pyntes efter afkøling.

Glasur
Rør sigtet flormelis, æggehvide og eddike sammen. Glasuren skal være tyk og lidt sej. Fyld glasuren i et papirkræmmerhus og pynt kransekagestykkerne/ringene. Samme glasur bruges også som limdutter til at lime ringene sammen.

Tip:
Lav blomster med glasuren eller smeltet chokolade på et stykke husholdningsfilm, der er bredt ud på bordet. Lad blomsterne tørre og lim dem på kransekagen med glasur.