Skumfiduser

Antal: 35-40 stk.

Vær ekstra kreativ denne hjul og prøv hjemmelavede skumfiduser.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

5 DAVA pasteuriserede æggehvider
6 blade husblas
1 vaniljestang
275 g hvidt sukker
75 g vand
100 g glukosesirup
3 spsk. flormelis
Rød pastafarve

SÅDAN GØR DU

Udblød husblassen i koldt vand. 
 
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. 
 
Bland 250 g sukker, vand, glukosesirup og vaniljekorn i en kasserolle og bring det i kog ved middelhøj varme. Herefter handler det om tålmodighed, da sukkermassen skal nå 117 °C – husk at bruge et sukker- eller stegetermometer for at holde øje med temperaturen løbende. 
 
Mens sukkermassen koger op, pisk da æggehvider og de resterende 25 g sukker sammen i en røremaskine på laveste indstilling eller med en håndmixer.
 
Når sukkermassen når præcis de 117 °C, skal kasserollen straks tages af varmen. Vrid husblas fri for vand og rør dem hurtigt ud i den varme sukkermasse.
 
Begynd straks at hælde sukkermassen i æggehviderne, mens røremaskinen eller håndmixeren fortsat kører. Det skal være i en helt tynd stråle og lidt ad gangen, således at æggehvideskummet ikke får varmechok. 
 
Pisk nu ved højere intensitet i yderligere 10-15 minutter. Skummet er klar, når det er blankt, sejt og fast og kan vendes på hovedet uden at falde ud af skålen.
 
Lige inden skummet kommes i en sprøjtepose, tag et bambusspyd (eller tilsvarende) og dyp det i rød pastafarve for at give skumfiduserne et swirl-agtig udseende. Kør farven rundt i skummet og gentager nogle gange indtil den ønskede effekt er opnået. Fyld skummet i en sprøjtepose med en stor tyl.
 
Strøg flormelis ud på et stykke bagepapir. Herefter fyldes skumfidusmassen i en sprøjtepose med en stor tyl. Sprøjt lange stænger ud på bagepapiret – drys et lag flormelis ovenpå bagefter så de ikke klistre. Lad skumfiduserne tørre ved stuetemperatur i mindst 2 timer og klip herefter stængerne ud i passende størrelser.  
 
Tip!
Du kan med fordel anvende pebermynte-, lakrids- eller hindbærsmag, hvis du har lyst.