Koldhævede hampeboller

Antal: 10-12 stk.

Vil du gerne have mere tid til hygge med børnene om morgenen?

Prøv disse koldhævede morgenboller med hampefrø, som er perfekte til en hyggelig morgen med familien. Bollerne er nemme og hurtige at lave, og dejen kan laves aftenen inden. 

Hampefrøene bidrager med dejlig knas i bollerne. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

4 dl lunken vand
15 g gær
1 tsk sukker
6-6,5 dl hvedemel
0,5 dl ristede hampefrø
1-1,5 dl hampemel
1 tsk salt
2 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

Kom vand, gær og sukker i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt lidt hvedemel ad gangen. Tilsæt de ristede hampefrø. Kom hampemel og salt i og rør godt sammen med det sidste hvedemel. Kom til sidst olivenolie i og rør godt med en ske eller et piskeris.

Pak dejen godt ind i film og kom derefter også et viskestykke over. Sæt den i køleskabet og lad den stå til næste dag.

Dagen efter tænder du ovnen på 180 ºC. Lav små ”klatter” af dejen med våde fingre på en bageplade med bagepapir.

Bag bollerne i 15-20 min. og lad dem afkøle på en rist.

Tip! 

Vi anbefaler at du bruger mellem 10 og 30% hampemel i dejen. Hvis du justerer op i hampemel, skal du huske at bruge tilsvarende mindre hvedemel. Den totale mængde mel skal være 7,5 dl.