Råkostsalat med krydrede hampefrø og pocherede æg

Antal: 2 personer

En frisk og smagfuld salat som er ideel til dig, der ønsker et lækkert kødfrit måltid.

Salaten består af en råkostsalat lavet på frisée salat, gulerødder, rødbede og squash tilsat sprøde hampefrø. Find opskriften på de kryderede hampefrø her

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Pocherede æg
2-4 DAVA æg, str. M/L
 
Salat
2 gulerødder, skrællede
2 gule gulerødder, skrællede
1 rødbede, skrællet
1 grøn squash
2 håndfulde frisée salat, skyllet
2 spsk olivenolie
0,5 citron, saften herfra
Friske krydderurter efter eget ønske

SÅDAN GØR DU

Pocherede æg
Slå et æg ud i en finmasket si og lad den tynde del af æggehviden løbe fra. 
 
Bring imens en gryde med letsaltet vand i kog. Skru ned forvandet, så det kun lige simrer. Hæld forsigtigt ægget ned i vandet og lad det pochere i 3-4 minutter, afhængig hvor flydende du ønsker det.
 
Slå næste æg ud i sien og gentag processen med de øvrige æg. Hold æggene lune i en skål med varmt vand.
 
Salat
Snit rodfrugterne og squash i tynde strimler på et mandolinjern.
 
Anret frisée salaten på et fad. Dryp salatenmed olivenolie og citronsaft. Top med de snittede grøntsager.
 
Læg nænsomt de lune pocherede æg på salaterne og drys med de krydrede hampefrø. Pynt med dine yndlings krydderurter.