Spinatboller

Antal: 12 stk.

Disse skønne spinatboller smager helt fantastiske i sig selv. De er sprøde på ydersiden, men svampede indeni - ligesom de skal være 

Spinatbollerne er også velegnede til at anvende som bollen til en vegetar burger. Måske skal du sågar selv prøve at lave mayonnaise som smørelse til? Bliv inspireret af vores udvalg af saucer og spreads!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

180 g spinatblade
125 ml vand
125 ml mælk
2 tsk tørgær
400-500 g tipo 00 hvedemel
1 æggehvide
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
 
Pensling
1 æggehvide til pensling
1 dl blandet sorte og hvide sesamfrø

SÅDAN GØR DU

Damp spinaten i en gryde til det falder helt sammen. Blend spinaten helt glat og lad den køle lidt ned.

Hæld vand, mælk og tørgær i en skål og rør rundt. Tilføj spinat og de øvrige ingredienser - tilføj mel efter behov.

Ælt dejen i ca. 10 minutter.  Dejen skal være blød og glat, og den skal let slippe siderne af skålen.

Stil dejen til hævning i en times tid.

Del dejen i 12 lige store stykker og form dem til boller.

Lad bollerne efterhæve i en times tid. Bag dem ved 170 °C i ca. 20 minutter. 

Pensl bollerne med let pisket æggehvide, mens de stadig er varme. Drys med sesamfrø med det samme for at give bollerne en glansful overflade.