Grovboller med hampemel og hampefrø

Antal: 16 stk.

Vores lækre grovboller med hampemel og hampefrø egner sig rigtig godt til morgenmad, eftermiddagskaffe eller som en del af brunchbordet.

Pssst... Grovbollerne er endnu mere lækre, når de er smurt med vores chokoladecreme, som du også finder opskriften på herunder.

 

 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

25 g gær
6 dl lunkent vand
2 tsk salt
150 g hampemel
150 g ristede hampefrø
150 g afskallede hampefrø
500 g hvedemel

Chokoladecreme
100 g mørk chokolade
1 dl fløde
1 tsk ristede hampefrø

SÅDAN GØR DU

Opløs gæren i lunkent vand. Rør salt, hampemel og hampefrø i blandingen. Tilsæt hvedemel og ælt dejen indtil den er glat og smidig.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter.

Form dejen til boller og læg på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.

Bag bollerne ved 220 °C i 15-18 minutter.

Chokoladecreme
Varm fløden op til kogepunktet og tag derefter gryden af varmen.

Rør chokoladen i fløden og rør rundt, indtil cremen er helt ensartet. Kom cremen i en beholder og sæt den på køl i 2 timer.

Drys med ristede hampefrø på toppen for at give chokoladecremen et lækkert crunch.