Smilende æg med lækkert fyld

Hvad kan være mere enkelt og indbydende end smilende æg på et frokostbord? Mulighederne er ubegrænsede, og mens klassikere som æg med mayonnaise, rejer og dild er et sikkert hit, er der stadig masser af plads til fornyelse og overraskelser.

DU SKAL BRUGE

Forslag til fyld
Økologiske æg 
Lakserogn
Dild
Østershatte, ristede
Persille
Ansjoser
Krydderurter
Spinat
Hvidløg
Røget laks
Sort peber, groftkværnet
Ristet parmaskinke
Basilikum
Rejer
Mynte
Masser af karse

SÅDAN GØR DU

Kog æggene til, at de er smilende - se vores guide til at koge æg.

Når æggene er kogt, tag dem af blusset og hæld koldt vand over. Lad dem ligge til de er kolde. Skær æggene i halve og anret på et fad eller tallekn. 

Prøv eksempelvis følgende fyld: Økologiske æg med wasabicreme, rucola, små sild, oliventapenade, karrycreme, laks, sommerkål, urter, marinerede artiskokbunde, ansjos, syltede peberfrugter, stegt kold fisk, etc.

Tip!
Opskriften er uden antal personer på, da den er "vejledende" i forhold til fyld på æg. Som udgangspunkt skal der påregnes ét æg pr. person.