![](/Files/Images/placeholder.gif)
KOG ET ÆG
53 % af de forbrugere, der køber æg i supermarkedet, bruger dem til blødkogte æg. Det gør blødkogte æg til den anden mest anvendte metode til at tilberede æg på, kun overgået af spejlægget.*
Men at koge et æg kan være sværere, end man lige tror! Derfor giver vi en lille guide til det gode kogte æg - uanset om man ønsker et blødkogt æg, et smilende æg eller et hårdkogt æg.
*Landbrug & Fødevarer (2019): "Danskerne spiser flere æg".
Læs rapporten.
![Billede](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=620&height=496&crop=0&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fAlt+om+%c3%a6g%2fL%c3%a6r+at+mestre+%c3%a6g%2fBloedkogt_aeg_med_ost_og_rugbroed.jpg&x=4&y=-2|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=992&crop=0&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fAlt+om+%c3%a6g%2fL%c3%a6r+at+mestre+%c3%a6g%2fBloedkogt_aeg_med_ost_og_rugbroed.jpg&x=4&y=-2)
![](/Files/Images/placeholder.gif)
Sådan koger du et æg
Blødkogt æg
Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt i gryden med en ske. Kog æggene under låg i 5-5 1/2 minutter. Efter kogning, skyl straks med koldt vand og server.
Smilende æg
Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt i gryden med en ske. Kog æggene under låg i 6 1/2-7 1/2 minutter. Efter kogning, skyl straks med koldt vand og server.
Hårdkogte æg
Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt i gryden med en ske. Kog æggene under låg i 7 1/2-8 1/2 minutter. Efter kogning, skyl straks med koldt vand og server.
![Billede](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=620&height=496&crop=0&Compression=75&FillCanvas=true&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fAlt+om+%c3%a6g%2fS%c3%a5dan+koger+du+et+%c3%a6g%2fBloedkogt_aeg_med_salt.jpg&x=4&y=-2|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=992&crop=0&Compression=75&FillCanvas=true&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fAlt+om+%c3%a6g%2fS%c3%a5dan+koger+du+et+%c3%a6g%2fBloedkogt_aeg_med_salt.jpg&x=4&y=-2)
![](/Files/Images/placeholder.gif)
![Billede](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=620&height=496&crop=0&Compression=75&FillCanvas=true&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fAlt+om+%c3%a6g%2fS%c3%a5dan+koger+du+et+%c3%a6g%2fKogte_aeg_haardkogt_og_bloedkogt.jpg&x=4&y=-2|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=992&crop=0&Compression=75&FillCanvas=true&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fAlt+om+%c3%a6g%2fS%c3%a5dan+koger+du+et+%c3%a6g%2fKogte_aeg_haardkogt_og_bloedkogt.jpg&x=4&y=-2)
Kogetidstabel
Her er en oversigt over kogetider, hvis du tilbereder dit æg ved at koge vandet op og derefter tilsætte ægget. Hvis æggene har stuetemperatur, når de kommes i det kogende vand, så er risikoen for, at skallen knækker langt mindre, end hvis de kommer direkte fra køleskabet.
Blødkogt | Smilende | Hårdkogt | |
S | 4 1/2 - 5 minutter | 6 - 6 1/2 minutter | 7-8 minutter |
M | 5 - 5 1/2 minutter | 6 1/2 - 7 minutter | 8-9 minutter |
L | 5 1/2 - 6 minutter | 7 - 7 1/2 minutter | 8-9 minutter |
XL | 6 - 6 1/2 minutter | 7 1/2 - 8 minutter | 9-10 minutter |