Hollandaise sauce

Antal: 4 personer

Hollandaise er en klassisk sauce, som oprindeligt kommer fra Frankrig.

Hollandaise saucen egner sig til mange retter, men er særligt god til laks eller ovenpå dampede asparges. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

250 g smør
3 DAVA æggeblommer, stuetemperatur
Saft fra 0,5 citron
Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Klar smørret i en gryde ved lav varme. Når smørret er smeltet ligger der et hvid bundfald i gryden – dette smides ud. Hold det klarede smør lunt.

Kom æggeblommer og citronsaft i en gryde og pisk ved lav varme. Pisk godt og længe indtil massen er lys og skummende.

Hæld en smule af den lune klarede smør i den ene side af æggemassen og pisk godt i mens. Hvis saucen skiller kan man piske resten af æggemassen sammen i smørret. Saucen må ikke overstige 60 °C da den derved skiller. Hvis den skiller, kan man også komme et par skefulde koldt vand i.