Quinoaburger

Antal: 8 stk.

Quinoaburgeren er vegetarisk og er derfor et godt valg til dig, der spiser vegetarisk eller ønsker at indføre flere kødfrie måltider i hverdagen.

Vores opskrift på quinoaburger består af en svampet spinatbolle med mayonnaise, quinoabøf, salat, rødløg og tomat - et lækkert kødfrit måltid. 

Du kan finde opskriften på de svampede spinatboller her. 

 

 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Quinoabøf
600 g sød kartoffel
200 g quinoafrø
2 DAVA æg
100 g kikærtemel
1 citron, skal og saft
1 spsk peanutbutter
1 tsk chilipulver
Salt og peber
140 g quinoafrø, til panering
Neutral olie, til stegning

Servering
8 grønne spinatboller*
2-3 tomater, skåret i skiver
2 rødløg, skåret i skiver
2-3 håndfulde blandet salat
2 dl mayonnaise

SÅDAN GØR DU

Quinoabøf
Tænd ovnen ved 175 °C, almindelig ovnluft.

Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Kom dem i ovnfast fad og dæk til med stanniol. Bag de søde kartofler møre i ovnen i ca. 30 minutter.

Kog 200 g quinoafrø. Rør de lune kartofler sammen med de øvrige ingredienser til det bliver en ensartet fars. Smag til med salt og peber. Stil quinoafarsen på køl i ca. 40 minutter, så den bliver mere fast og let at forme.

Form otte lige store bøffer af farsen. Vend nænsomt bøfferne i quinoafrø, så de bliver paneret på begge sider. Steg quinoabøfferne gyldne i lidt olie på begge sider ved middelhøj varme.

Servering
Smør spinatbollerne med din favorit mayonnaise. Byg burgeren med salat, quinoabøf og slutteligt rødløg og tomat.