Ovnbagte asparges med æggevinaigrette

Antal: 6 pers.

Smag disse skønne ovnbagte asparges og gulerødder med æggevinaigrette - de er en i klasse for sig selv. Server dem som forret eller som tilbehør til hovedretten.

Opskriften er venligst udlånt og udviklet af Danske Æg.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

10-12 gulerødder, ikke for tykke
1 bdt grønne asparges, 150 g
1 tsk olie 
Salt og peber
 
Æggevinaigrette
4 DAVA æg 
1 spsk Dijon sennep 
1 citron 
Salt og peber 
2 spsk olivenolie 
1 bdt purløg 
1 bdt kørvel 
 
Tilbehør
Hakket purløg og kørve til pynt

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 200 °C.

Skræl gulerødder og skær dem igennem på langs. Skyl og bræk enderne af asparges. 

Læg gulerødder og asparges i et ovnfast fad med bagepapir. 

Dryp dem med olivenolie og salt og peber. Bag i 20 minutter i ovnen. 

Kog æggene 8-9 minutter til de er hårdkogte. Afkøl dem i koldt vand.

Pil æggene og hak dem fint. Mos evt. let med en gaffel. 

Rør sennep sammen i en anden skål med saften fra en citron. 

Rør olivenolie i lidt efter lidt til dressingen får en cremet konsistens. 

Smag til med salt og peber. 

Skyl og hak purløg og kørvel. Gem lidt til pynt. 

Vend dressing og hakkede krydderurter sammen med hakket hårdkogt æg. 

Fordel æggevinaigrette over de færdigbagte grøntsager. Pynt med hakket grønt.