
Ovnbagte asparges med æggevinaigrette
Antal: 6 pers.
Smag disse skønne ovnbagte asparges og gulerødder med æggevinaigrette - de er en i klasse for sig selv. Server dem som forret eller som tilbehør til hovedretten.
Opskriften er venligst udlånt og udviklet af Danske Æg.


DU SKAL BRUGE
SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 200 °C.
Skræl gulerødder og skær dem igennem på langs. Skyl og bræk enderne af asparges.
Læg gulerødder og asparges i et ovnfast fad med bagepapir.
Dryp dem med olivenolie og salt og peber. Bag i 20 minutter i ovnen.
Kog æggene 8-9 minutter til de er hårdkogte. Afkøl dem i koldt vand.
Pil æggene og hak dem fint. Mos evt. let med en gaffel.
Rør sennep sammen i en anden skål med saften fra en citron.
Rør olivenolie i lidt efter lidt til dressingen får en cremet konsistens.
Smag til med salt og peber.
Skyl og hak purløg og kørvel. Gem lidt til pynt.
Vend dressing og hakkede krydderurter sammen med hakket hårdkogt æg.
Fordel æggevinaigrette over de færdigbagte grøntsager. Pynt med hakket grønt.