Luciaboller
Antal: Ca. 20 stk.
13. december er Luciadag - i den anledning skal der naturligvis bages gule Luciaboller!
DU SKAL BRUGE
Dej
90 g smør
2,5 dl kærnemælk (eller sødmælk)
3 spsk rørsukker
1 tsk salt
2 DAVA æg
2 tsk gurkemeje
650 g mel
Pynt
Eventuelt rosiner
1 DAVA æg til pensling
SÅDAN GØR DU
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Afkøl smørret.
Rør gæren ud i let lunet kærnemælk og tilsæt sukker, gurkemeje, salt, æg og det afkølede smør.
Rør alt godt sammen og tilsæt melen lidt af gangen. Dejen må godt være lidt klæg at røre ved.
Lad dejen hæve tildækket en time (gerne mere) med et viskestykke over.
Del dejen i 2 og form i hver dej 10 luciabrød (tril nogle fingertykke pølser, der formes til S’er)
Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter inden de pensles med æg og pyntes med rosiner
Bag ved 200 grader i ca. 18 minutter