Ægge - en sand klassiker

Æggekage er noget af det lækreste, der findes. Den traditionelle æggekage med bacon, purløg og tomat har været brugt mange gange i gennem årene, og det er ikke svært, at forstå hvorfor, at den er blevet så populær.

Æggekage er luftig, sprød udenpå og saftig indeni. Derudover kan den varieres på et hav af forskellige opskrifter, når man først har lært grundopskriften.

Nedenfor finder du grundopskriften på en æggekage, der er både hurtig og nem at give sig i kast med, og som kun indeholder få ingredienser.  

 

 

Billede

Du skal bruge

Denne opskrift er lavet til fire personer.

8-10 æg
1/2 dl mælk
1 tsk mel
1 tsk salt
1 tsk peber

1 pande eller en bradepande

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader i almindelig ovn.
  2. Slå dine æg ud i en stor skål og tilsæt mælk. Pisk det sammen.
  3. Tilsæt mel, salt og peber og pisk godt.
  4. Hæld æggekagen i en smurt pande eller bradepande. Den skal ca.være 1-2 cm. i højden.
  5. Bag i ovnen i ca. 20 minutter. Æggekagen skal være let gylden og fast. 
  6. Lad æggekagen køle af. Kan med fordel serveres på rugbrød med bacon, purløg og tomat på toppen.