NISSEMORS GRØNTSAGSBØF

Antal: 4 pers.

Denne lækre julebøf har en saftig midte og en sprød kant. Faktisk passer julebøffen perfekt til juleaften, der oftest også har både kartofler, sovs og brune kartofler på bordet. Neden for giver vi vores bud på et alternativ til flæskesteg og and. Du finder også Danmarks måske lækreste rødkålssalat.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Julebøf
200 g knoldselleri
2 mellemstore gulerødder
1 sød kartofler
1 forårsløg
100 g cheddar
1 spsk husk eller anden fiber (kan undlades)
3 spsk havregryn
4 æg
Salt og peber
Havregryn til at dække bøfferne med

Rødkålssalat
¼ af et rødkålshoved
2 appelsiner
Saltede Mandler  (almindelige kan også bruges)

Dressing
1 tsk. honning
1 dl. olie
1 dl. hvidvins- eller kirsebæreddike
Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Julebøf
Start med at koge knoldselleri mør.

Riv gulerødder, kartofler og cheddar fint. Rengør og hak forårsløg.

Mos knoldselleri let og lad køle af. Kom dernæst alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt.

Lad farsen hvile i 30 minutter.

Form 4 bøffer af farsen og dæk med havregryn.

Kom bøfferne i et ildfast fad og kom lidt olie på toppen af hver bøf og i bunden af fadet. Giv dem 20 minutter ved 200 grader i ovnen.

Rødkålssalat
Hak rødkål helt fint og kom i en stor skål.

Fjern det hvide fra appelsinerne og skær i små stykker. Kom appelsinerne i skålen med rødkål.

Hak mandler og kom dem i en skål til senere.

Dressing
Kom alle ingredienser i en shaker eller skål og bland dem godt sammen.

Hæld dressingen ud over rødkålssalaten og lad det marinere 30 minutter – 3 timer.

Lige inden servering kommes de hakkede mandler over salaten og den vendes.