Grønne kikærtepandekager

Antal: 4 pers.

Disse grønne kikærtepandekager er ikke alene velsmagende, men også smukke og iøjnefaldende grundet deres grønne farve, som de får fra spinat og persille.

Vores udgave er lavet med lidt kogt kylling, men pandekagen kan sagtens laves vegetarisk ved at helt undlade kyllingen eller f.eks. erstatte den med et par kogte æg eller lidt feta.

Opskriften er venligst udlånt og udviklet af Danske Æg.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dej
160 g kikærtemel 
3 DAVA æg 
5 dl mandeldrik 
0,5 tsk salt 
100 g spinat 
1 lille bundt bredbladet persille 
2 spsk kokosfedt til stegning
 
Fyld
1 dåse kikærter
1 tsk kokosfedt 
1 spsk sesamfrø 
1 spsk chiliflager 
300 g kogt kylling i mindre stykker 
300 g spidskål 
1 tsk ristet sesamolie 
 
Tilbehør
1 lille bundt mynte 
1 lille bundt koriander 
50 g saltede mandler 
Evt. 2 dl creme fraiche 

SÅDAN GØR DU

Rør kikærtemel, æg, mandeldrik og salt sammen i en skål. 

Skyl spinat og persilleblade, hak groft og kom det i skålen. 

Blend med en stavblender til en ensartet konsistens, der bliver grøn. 

Smelt lidt fedtstof på en pande ved god varme. Bag pandekagerne i ca. 3 minutter på hver side til de er gyldne. 

Steg kikærter i kokosfedt ved god varme sammen med sesamfrø og chiliflager til de bliver gyldne og sprøde. 

Tilsæt kylling og varm det hele godt igennem. 

Snit spidskål helt fint. Vend spidskål og sesamolie i lige til sidst. 

Skyl mynte og koriander. Pynt med mynteblade og koriander.

Drys med groft hakkede, saltede mandler. Server evt. creme fraiche til.