Frugttærte

Antal: 1 stk.

En lækker frugtrig tærte, som smager særlig godt om sommeren med danske jordbær.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dej
4 æg
250 g sukker
200 g mel
2 tsk bagepulver
150 g smør
 
Creme
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
2½ dl mælk
2 tsk vaniljesukker
2½ dl fløde
 
Pynt
Abrikosmarmelade
Jordbær
Banan
Vindruer
Ferskner
Kiwi

SÅDAN GØR DU

Dej
Smelt smør og afkøl.

Pisk æg og sukker hvidskummende.

Bland mel og bagepulver - og vend det i dejen skiftevis med smør.

Fordel dejen i en form (ca. 25x30 cm) beklædt med smurt bagepapir og bag.

Bag dejen i ovnen i ca. 20 min. ved 175° C.

Creme
Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Bring cremen i kog under piskning og tag gryden fra varmen.

Tilsæt vaniljesukker og afkøl cremen. Pisk fløden og bland den sammen med cremen.

Pynt
Anret den afkølede kage på et stort fad.

Smør abrikosmarmelade på kagebunden og fordel herefter flødecremen i et pænt lag på bunden.

Læg til sidst den skive-skårne frugt på tværs henover kagen.

Tip!
Tærten kan varieres i det uendelige, og vi vil klart anbefale at bruge årstidens frugt og bær - eksempelvis danske jordbær om sommeren og eventuelt mandarin og/eller appelsin om vinteren, når de er i sæson.