Foccacia med røget dyrekølle

Findes der noget bedre end luftig foccacia og så endda med røget dyrekølle? I denne opskrift er der focus på gode råvarer og elementernes spil... Mmh!

DU SKAL BRUGE

Antal: 24 stk.

400 g hvedemel
100 g durummel
20 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk groft salt
2 spsk oliven olie
8 sk røget dyrekølle/ pastrami el. lign.
tørret rosmarin
havsalt

SÅDAN GØR DU

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, oliven olie og durummel. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, og æltes godt igennem.

Stilles til hævning i ½ time. Del dejen i 24 små boller der trykkes flade, 6-7 cm i diameter.


Pensles med olie og drysses med salt og rosmarin – tryk det ned i bollen med fingeren.

Lad dem efterhæve i 20 minutter på en bageplade. Bages til de er gyldne, afkøles på rist.

Bagetid: 10-15 minutter ved 200 °C.

Servering:
Brødene serveres lune, sammen med den røgede dyrekølle, pyntes eventuelt med frisk rosmarin.