Feta & spinatroulade
Antal: 4 personer
Du har med sikkerhed prøvet en klassisk spinat- og lakseroulade, men har du prøvet dens vegetariske fætter - feta- og spinatrouladen? Nej? Det må vi ændre på!
Vores roulade er en luftig og lækker sag med velsmagende fyld af pikant flødeost, feta, spinat og røde oliven. Den passer perfekt som forret til fire personer eller alternativt som et helt aftensmåltid til 2-3 personer med tilbehør, eksempelvis en salat.
DU SKAL BRUGE
Dej
5 æg
5 æg
100 g naturel flødeost
1 tsk bagepulver
1/2 tsk oregano
en knivspids salt
Fyld
200 g pikant flødeost
200 g pikant flødeost
150 g feta
1 dl røde oliven, skåret i skiver
35 g baby spinat
SÅDAN GØR DU
Adskil æggeblommer og æggehvider. Pisk æggehviderne til et luftigt skum. Bland æggeblommer, flødeost, bagepulver og krydderier godt sammen til en masse. Vend herefter forsigtigt æggehviderne i æggeblomme-massen.
Fordel dejen på et bageplade. Bages ved 150 grader i cirka 20 minutter alm. ovnluft.
Lad dejen køle.
Smør flødeosten ud på den nedkølede dej. Smuldr fetaost og fordel oliven og spinat. Rul rouladen. Skær i den i ca. 8-10 stykker.
Tip!
Hvis du ikke er så vild med oliven, kan disse erstattes med soltørrede tomater.
Hvis du ikke er så vild med oliven, kan disse erstattes med soltørrede tomater.