![](/Files/Images/placeholder.gif)
Blødkogt æg
Antal: 1 pers.
Et blødkogt æg er en morgenmadsklassiker over dem alle - vi giver dig her vores bedste tips til hvordan, at du koger det perfekte blødkogte æg i en gryde.
Opskriften er sat efter én person, men det er let at skalere op lige så tosset, som du vil.
![Opskriftbillede](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=620&height=496&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fOpskrifter+-+recipes%2fMorgenmad+og+brunch%2fBannerbillede%2fBloedkogt_aeg_brunch.jpg&|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=992&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fOpskrifter+-+recipes%2fMorgenmad+og+brunch%2fBannerbillede%2fBloedkogt_aeg_brunch.jpg&)
![](/Files/Images/placeholder.gif)
DU SKAL BRUGE
1 DAVA æg i str. L/XL
Salt
SÅDAN GØR DU
Fyld en gryde med vand og sæt den til at koge.
Læg forsigtigt ægget/æggene i vandet, når det koger.
Lad ægget/æggene koge i 6 minutter.
Når ægget/æggene er kogt, lad dem da straks komme i en skål med koldt vand for at standse kogningen.
God appetit!
Tips!
1. Vi har her sat opskriften efter at koge efter et L/XL æg, da det er et større æg med flere mundfulde i, men du kan selvfølgelig sagtens anvende mindre æg. I så fald rådfør dig med vores kogetidstabel for vejledende kogetider.
2. Har du kogt mere end ét æg, og skal de ikke spises med det samme? Hold da æggene lune i et viskestykke efter, at de har været i det kolde vand.