Wokky boky

Antal: 4 personer

En lækker ret med et sjovt navn! Wokky boky er et festfyrværkeri af smag og farver til glæde for hele familien. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

400 g magert oksekød
1 zittauerløg
1 fed hvidløg
3 peberfrugter i forskellige farver
1 spsk frisk ingefær
1 dl soja
1 spsk chilisalt
2 spsk Thai Lemon
peber
200 g fuldkornsnudler
1 bdt koriander eller persille
1 lille pose peanuts el. andre nødder
3 æg
1 agurk
1 chili
1 dl fishsauce
1 lime, saft og skal

SÅDAN GØR DU

Varm wokken. Den skal være brandvarm.

Skær kødet i tynde strimler, ikke for tykke, og brun det godt af i wokken. Tag kødet af, og læg det på en tallerken.

Skræl løget, og skær det i tynde både. Skær hvidløg i tynde skiver. Skær peberet ud i lange tynde strimler (flæk frugten, tag kernerne ud, skær på den lange led, ½-1 cm brede), og hak det friske ingefær fint.

Vip grøntsagerne over i wokken sammen med ingefær, og sving det rundt i ca. et minut. Tilsæt soja, og læg kødet tilbage i. Smag retten til med chilisalt, Thai Lemon og peber. Tilsæt nudler, koriander og nogle af nødderne.

Steg en pandekage af æggene. Skær æggepandekagen i små tynde strimler, og læg dem ud over wokretten lige før servering.

Flæk, skræl og skær agurken i små skiver af 2-3 cm tykkelse. Læg dem op i en flot lille skål. Snit chilien fint.

Bring fishsauce i kog, tilsæt chili, limesaft og -skal og resten af nødderne. Hæld blandingen ud over agurkerne.

Tip!
Husk at syren kan justeres ved at presse mere limesaft i.