Vaniljeis

Antal: 6-8 pers.

En dessert klassiker, der kan stå alene og bruges med andre er vaniljeis. Denne opskrift på vaniljeis er hurtig og nem at give sig i kast med. Måske weekendens dessert skal stå på en brownie med frugt og is? 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

4 æggeblommer
2 dl flormelis
korn fra 1 stang god vanilje
4 pasteuriserede æggehvider
5 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU

Pisk æggeblommerne med flormelis og vanilje til massen er hvid. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden cremet, pas på den ikke bliver for stiv. Vend fløden i æggemassen. Vend de stiftpiskede æggehvider i massen.

Kom ismassen i én stor skål eller frys den i portionsforme. Fryses i cirka 8 timer, alt efter størrelsen på formen.

Tip
Bland evt. hakket chokolade, knust Daim, After Eight, friske bær, nødder eller makroner i isen.