Vandbakkelser med brombærskum

Antal: 6 stk.

Prøv vores skønne vandbakkelser - de er sprøde og luftige og fyldt med brombærskum. Mums, det bliver ikke mere lækkert!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dej
2,5 dl vand
125 smør
125 g mel
4 DAVA æg

Brombærskum
130 g frosne brombær (alternativt blåbær)
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker 
3 dl piskefløde
2 husblade

Pynt
Flormelis (alternativt glasur)

SÅDAN GØR DU

Dej
Vandet bringes i kog og smørret smeltes heri. Melet tilsættes mens der røres kraftigt med et piskeris, indtil dejen er fast og glat. Dejen afkøles i ca. en halv time.
 
Æggene piskes sammen i en skål og hældes i dejen lidt ad gangen.
 
Dejen røres godt, indtil den er fast. VIGTIGT: Dejen må ikke blive for tynd. Det vil sige, at når den er fast, skal du stoppe med at tilsætte mere æg. Hvis dejen bliver for tynd, vil bollerne ikke hæve flot op, når de bages.
 
Dejen fyldes i en sprøjtepose med tyl og spøjtes ud på bagepapir i små eller mellemstore toppe. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan en frysepose med afklippet hjørne også anvendes.
 
Bages ved 200 °C i 20-25 minutter til de er flot gyldenbrune. Ovnen må ikke åbnes under bagning, da bollerne ellers kan risikere at falde sammen.
 
Brombærskum
Bring de frosne brombær, vand, sukker og vaniljesukker i kog og kog det under omrøring i ca. 5 min.
 
Kom det i brombærblandingen. Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i køleskabet i ca. 1 time.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter før, at timen er gået. Imens husblas lægger i blød, pisk da fløden til let skum.
 
Vend forsigtigt brombærblandingen i flødeskummet.
 
Tag husblassen op af vandet og vrid det for vand og vend det i brombærskummet.
 
Kom brombærskummet direkte i en sprøjtepose og lad den ligge på køl til, at du skal bruge den.
 
Servering
Flæk vandbakkelserne når de er afkølede. Fyld dem med dit brombærskum. Strøg flormelis udover overdelen - eller pynt den med glasur.