Rugbrødschips med vagtelæg og krydderurtemayo

Antal: 6-8 pers./24 stk.

Prøv vores skønne opskrift på sprøde rugbrødschips, der er blevet smurt med krydderurte og toppet med vagtelæg, samt et drys grønt salt. Vi tør godt love, at det er en smagsoplevelse udover det sædvanlige.

Opskriften egner sig helt perfekt til den store tapasanretning eller som en lille let hors d'oeuvres.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

12 DAVA vagtelæg
4 spsk DAVA mayonnaise eller aioli
2 tsk finthakket purløg
2 tsk finthakket dild
Revet skal af ½ øko citron
24 styk rugbrødschips
Frisk karse eller spire til pynt
Et drys grøn salt *)
 
Grøn salt *)
50 g saltflager
1 spsk finthakket purløg
1 tsk finthakket dild
1 tsk finthakket timian

SÅDAN GØR DU

Grøn salt
Kom alle ingredienser til grønt salt i en morter.

Knus salt og krydderurter grundigt sammen, så saltet bliver smukt grønt og krydderurterne grundigt fordelt i saltet. Opbevar saltet i en lufttæt beholder.

Vagtelæg
Bring en gryde vand i kog.

Læg æggene i og kog i 3 minutter.

Hæld vandet fra æggene og køl dem ned i en skål med koldt vand.

Pil æggene og stil dem til side.

Krydderurtemayonnaise
Hak krydderurterne fint.

Rør mayonnaise, purløg, dild og citronskal sammen i en lille skål.

Servering
Anret 24 rugbrødschips på et fad og kom en smule krydderurtemayo på hver rugbrødschips.

Pynt hver chips med halve vagtelæg, karse og et lille drys grøn salt. Server med det samme.