Vagtelæg med hollandaisesauce

Antal: 6 pers.

Vagtelæg er en lille eksklusiv delikatesse, og de passer perfekt som forret sammen med en dejlig hollandaisesauce. Det er enkelt og elegant - velbekomme!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

12 DAVA vagtelæg
100 g smør
2-2½ dl fløde
4 æggeblommer
1 tsk salt
2-3 spsk citronsaft

SÅDAN GØR DU

Vagtelæg
Hæld vand i en gryde og sæt det til at koge.

Læg de 12 vagtelæg i gryden. Kog dem i 3 minutter til, at de er smilende.

Hollandaisesauce
Bland smør, fløde, salt og æggeblommer sammen i en gryde.

Varm det op ved svag varme under omrøring med piskeris.

Bring det i kog ved svag varme (må ikke spilkoge), tilsæt citronsaft og eventuelt stenbiderrogn og hæld saucen over i en varm saucekande.

Servering
Skær de 12 vagtelæg i halve og læg fire halve æg på hver tallerken.

Hæld hollandaisesaucen udover æggene - gerne i et flot mønster. Servér straks.