![](/Files/Images/placeholder.gif)
Vagtelæg med hollandaisesauce
Antal: 6 pers.
Vagtelæg er en lille eksklusiv delikatesse, og de passer perfekt som forret sammen med en dejlig hollandaisesauce. Det er enkelt og elegant - velbekomme!
![Opskriftbillede](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=620&height=496&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fOpskrifter+-+recipes%2fAftensmad%2fForret%2fBanner%2fVagtelaeg_med_hollandaise.jpg&|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=992&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fOpskrifter+-+recipes%2fAftensmad%2fForret%2fBanner%2fVagtelaeg_med_hollandaise.jpg&)
![](/Files/Images/placeholder.gif)
DU SKAL BRUGE
12 DAVA vagtelæg
100 g smør
2-2,5 dl fløde
4 æggeblommer
1 tsk salt
2-3 spsk citronsaft
SÅDAN GØR DU
Vagtelæg
Hæld vand i en gryde og sæt det til at koge.
Læg de 12 vagtelæg i gryden. Kog dem i 3 minutter til, at de er smilende.
Hollandaisesauce
Bland smør, fløde, salt og æggeblommer sammen i en gryde.
Varm det op ved svag varme under omrøring med piskeris.
Bring det i kog ved svag varme (må ikke spilkoge), tilsæt citronsaft. Hæld saucen over i en varm saucekande.
Servering
Skær de 12 vagtelæg i halve og læg fire halve æg på hver tallerken.
Hæld hollandaisesaucen udover æggene - gerne i et flot mønster. Servér straks.