Toscansk bønnesuppe

Antal: 4 personer

En lækker suppe med bønner, linser og kylling.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

50 gram linser
50 gram bønner (tørret hvide)
2 dl hvidvin
2 liter hønsefond
2 fed hvidløg
3 løg (fint hakket)
1 bdt persille
8-10 kyllinglår uden skind
4 DAVA æg, pocheret i timian
Daggammelt brød og parmesan til croutons

SÅDAN GØR DU

Bønnerne sættes i blød i koldt vand natten over, skyld dem inden brug.

Linser og bønner sauteres, uden at få farve, i en gryde med oliven olie, 2 fed hakket hvidløg og 3 fint hakket løg. Herefter tilsættes hvidvin, 2 liter hønsefond og kyllingelår. Lad det koge i ca. 30 minutter til de er møre. 

Tilsæt den frisk hakket persille og smag til med salt og peber. Suppen må gerne være lidt tyk og rustik. Inden servering drysses de dejlige sprøde croutoner på. 

Kog lidt vand i en gryde sammen med timian og en smule eddike. Når vandet rammer kogepunktet, piskes der let rundt og tilsæt herefter ægget i hvirvlen. Lad det stå i 2 minutter i vandet, inden ægget tages op og ligges på toppen af suppen.

Skær det daggamle brød i tern på 2x2 cm. Vend brødternene i hakket hvidløg og parmesan, som efterfølgende bages i ovnen, til de er sprøde. Serveres i den varme suppe i sidste sekund