Stracciatella is

Antal: 6-8 pers.

Stracciatella is er en vaniljeis med chokoladestykker i, og det er (som vi alle ved) = mums. 

Vores opskrift på stracciatella is er hurtig og nem at lave og kræver blot få ingredienser. Nyd den som en lækker dessert alene eller med frugt og kage.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Vaniljestang, kornene herfra
4 DAVA æggeblommer
2 dl flormelis
4 DAVA æggehvider
5 dl piskefløde
150-200 g mørk chokolade 

SÅDAN GØR DU

Skrab kornene ud af vaniljestangen.
 
Pisk æggeblommerne med flormelis og vanilje til massen er hvid. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden cremet. Pas på, at den den ikke bliver for stiv.
 
Vend først fløden i æggemassen, og vend herefter de piskede æggehvider forsigtigt i massen.

Smelt chokoladen og lad den køle let ned - pas på, at den ikke når at størkne.

Kom chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt den i en tynd stråle i isen under omrøring, så chokoladen bliver til 'chokolade chips'.