Stegt flæsk med guld-ægge-persille-creme

Antal: 4 personer

En ny vinkel på en gammel dansk klassiker. I denne version er der kræset ekstra meget om både flæsk, kartofler og persillecremen dertil. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

600 g flæsk
300 g små kogte kartofler 
1 bdt persille
1 spsk havtorn
salt og peber

Essens
3 spsk rosmarin
2 dl hvidvinseddike
1 løg
3 dl vand

Guld-ægge-persille creme
3 spsk hjemmelavet essens 
2 pasteuriserede æggeblommer 
1 økologisk æg
100 g smør 
2 spsk creme fraiche 
persille
salt
peber

SÅDAN GØR DU

Skær flæsk eller bacon i 1 cm tykke skiver. Sæt det i ovnen ved 150 ℃, til det får en klar farve. Skru så op på 180-200 ℃, så det bliver sprødt.

Del kartoflerne i halve, og læg dem i en skål. Vend dem med Guldcreme, krydr med salt og peber og drys halvdelen af det hakkede persille samt havtorn over.

Guld-ægge-persille-creme
Lav essens ved at koge rosmarin, eddike, et hakket løg og vand ned til 2 deciliter væske og blend.

Pisk blommer og det hele æg sammen sammen med essensen (det skal legeres godt). Smelt smørret og hæld det i, kogende. Tilsæt creme fraiche umiddelbart inden servering (vigtigt: Må ikke koges op). Rør resten af persillen i og smag til med salt og peber.