Rugbrød med pocheret æg & avocado

Antal: 4 stk.

Giv din frokost et gourmet-præg!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Brød
4 skiver mørkt rugbrød
50 g bønne spirer

Guacamole 
2 avocadoer
1 spsk presset citronsaft
salt og sort peber
 
Bagte cocktail tomater 
250 g cocktail-tomater
Salt
Stødt melis

Tip! Tomaterne kan med fordel laves dagen før.
 
Chili-syltede agurker
300 g agurk
2 chili
1 dl eddike
1 dl stødt melis
2 dl vand
Salt

Tip! Agurkerne kan med fordel laves dagen før.
 
Pocherede æg
4 æg
2 liter vand
1 tsk salt
1 tsk eddike

SÅDAN GØR DU

Bagte cocktailtomater (kan med fordel laves dagen før)
Halver tomaterne og anbring dem med den skårne overflade opad på et bagepapir på en bageplade. Krydre dem med en knivspids salt og stødt melis. Bag tomaterne i ovnen ved 120 ° C i 90 minutter.

Chilisyltede agurker (kan med fordel laves dagen før)
Skær chilien i 1 cm stykker. Kog eddike, sukker, vand og chili til lage med en knivspids salt. Lad lagen køle ned. Skræl og skår agurken og læg den i et skoldet sylteglas. Lad agurkerne marinere i mindst 30 minutter (gerne fra dagen før). Tag forsigtigt agurkerne op af lagen med en gaffel.

Guacamole
Skær avocadoen åben, fjern kerner og tag fyldet ud. Mos avocadoen let med en gaffel sammen med citronsaft. Smag til med salt og sort peber.

Pocheret æg
Kog vand, eddike og salt i en stor gryde. Sænk temperaturen, så vandet er lige under kogepunktet. Klæk ægget ned i en lille skål. Sæt vandet i bevægelse med en ske - kør samme vej rundt! Hæld forsigtigt ægget i gryden og saml hviden omkring blommen med en ske. Lad det simre langsomt i et par minutter, indtil hviden har sat sig omkring blommen. Blommen skal fortsat være blød. Løft forsigtigt ægget op af vandet med en hulske. Gentag proceduren med de andre æg.

Servering 
Fordel guacamole på rugbrødet. Top den med agurker, tomater og bønnespirer. Afslut med at placere de porcherede æg på toppen.