Røget fisk med æggestand

Antal: 4 pers.

En julefrokost uden røget fisk og æggestand er simpelthen ikke det samme som en med. Vi giver dig en nem og hurtig opskrift på æggestand med røget fisk nedenfor, så er du klar til julens helt særlige øjeblikke med familie, kollegaer og venner. 

Vi anbefaler røget fisk som: Ål, laks og ørred. På billedet er anvendt ørred.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

6 DAVA æg
1 dl sødmælk
salt og hvid peber
4 stykker mørk franskbrød
4 stk salatblade, lolla bionda, frillice, iceberg
8 stykker røget fisk (vi har anvendt røget ørred)
kværnet peber
eventuelt citronbåde

 

SÅDAN GØR DU

Pisk æg med mælk, hvid peber og salt let med et piskeris. Smør en aflang form med lidt smør og sigt æggeblandingen i formen. Sæt ovnen til 170 °C. Kom formen i et vandbad nederst i ovnen. Bag æggestanden 30-35 minutter til æggeblandingen er stivnet. Lad den køle lidt af.

Skær æggestanden ud.

Servering
Anret brød med salat, røget laks og stykker af æggestand. Pynt eventuelt med peber og citron.

Tip!
Udstik æggestanden med forme for at gøre det mere dekorativt - det kunne f.eks. være en julestjerne.