Pocheret æg på brød

Antal: 1 person

Pocheret æg er en klassiker på morgenbordet - oftest i form af egg benedict. Her giver dig opskriften på et pocheret på groft brød med lidt salat og hamburgerryg, som selv familiens yngste kan nyde. 

Opskriften er sat efter en person, men kan skaleres op i mængdeforholdet 1-1. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Pocheret æg
Æg
Salt
Peber
Olie

Tilbehør
Groft brød
Et par skiver tomat
Et par salatblade, f.eks. hjertesalat
2 skiver hamburgerryg eller skinke
 
Udstyr
Kaffekop
Pind
Folie
Pensl

SÅDAN GØR DU

Fyld en gryde med vand og sæt den til at koge. Mens den kommer op at koge, så klargør ægget.
 
Læg et stykke folie på bunden af ​​kaffekoppen. Pensl folien med neutral madolie. Knæk ægget forsigtigt ned i folien, så æggeblommen forbliver intakt. Drys salt oven på ægget - krydr med peber efter behov.
 
Pak ægget ind i folien, så det er HELT tæt. Bind en lille snor om toppen, eksempelvis bomuldsgarn beregnet til mad, og bind det fast på en pind.
 
Sænk ægget ned i det kogende vand, så det er lige under vandoverfladen. Kog ægget i ca. 4 minutter.
 
Klargør en skive brød med salat, tomat og hamburgerryg.
 
Skær forsigtigt folien op og læg forsigtigt det pocherede æg på brødet og server direkte, mens det er lunt.
 

Tip!
Er du ikke så meget til hamburgerryg, kan du uden problemer enten droppe at komme det på brødet eller erstatte det med en anden skinke - eksempelvis parmaskinke. Kun din fantasi sætter grænser.

Se video vejledningen til denne opskrift