Påskeomelet

En dejlig omelet med blommetomater, serranoskinke og forårsløg. 

DU SKAL BRUGE

Antal: 2 personer

Fyld
1 bt forårsløg
½ bk små blommetomater, halveret
1 fed hvidløg
Lidt frisk timian
Salt og peber
2 skiver seranoskinke
2 skiver ost (gruyere)

Omelet
6 økologiske æg
2 tsk smør, til stegning
Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Fyld
Svits forårsløg og blommetomater kort på en varm pande med hvidløg, timian, salt og peber. Når forårsløgene begynder at blive møre deles fyldet i to halvdele på panden, og en skive seranoskinke og en skive gruyere lægges på hver halvdel. Panden stilles i ovnen ved 130° C (osten skal blot begynde at smelte). 

Omelet
Pisk æggene sammen med salt og peber. Varm en pande med sliplet belægning godt opå Tilsæt smørret og kom halvdelen af æggemassen på. Når det meste af æggemassen er stivnet, lægges fyldet på den ene halvdel af æggekagen.

Fold den anden halvdel af æggekagen over fyldet, tag den af panden og lad den trække et par min., mens du laver en omelet mere af den sidste æggemasse.

 Servér evt. med tomatsalat med tomat, løg, estragon og olieeddikedressing.