![](/Files/Images/placeholder.gif)
Påskeboller
Antal: 24 stk.
Vores påskeboller med gul kylling er et sødt og sjovt input til ethvert køkken i påskedagene, hvor der skal hygges lidt ekstra med familien!
![Opskriftbillede](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=620&height=496&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fOpskrifter+-+recipes%2f%c3%85rstider+-+Seasons%2fP%c3%a5ske+-+Easter%2fBanner%2fPaaskeboller_med_gul_glasur.jpg&|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=992&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f3_DAVA+Foods+Denmark%2fOpskrifter+-+recipes%2f%c3%85rstider+-+Seasons%2fP%c3%a5ske+-+Easter%2fBanner%2fPaaskeboller_med_gul_glasur.jpg&)
![](/Files/Images/placeholder.gif)
DU SKAL BRUGE
700 g mel
½ tsk salt
2 spsk sukker
1½ dl flydende fedtstof
3 dl creme fraiche
1 pk gær
4 spsk lunkent vand
2 æg
SÅDAN GØR DU
Det lunkne vand tilsættes gær og røres godt sammen. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem. Dejen sættes til hævning i ½ time.
Dejen hældes ud på et meldrysset bord og deles op i 4 portioner. Udskær hver portion til 6 dejstykker med en dejskraber eller lignende. Bollerne formes med let hånd (husk mel). De sættes på en bageplade, pensles* og efterhæver 15 minutter.
*Hvis bollerne efterfølgende skal pyntes med glasur, er det ikke nødvendigt at pensle bollerne med æg.
Bagetid: Ca. 20 min. ved 200° C.
Servering
Når bollerne er afkølet, kan de dekoreres med gul glasur. Påsæt orange næb i papir inden glasuren er tør. Når glasuren er tør, laver du øjne med pyntegele.
God fornøjelse og velbekomme!
Tip!
Tilsæt evt. rosiner eller chokoladestykker i den ene halvdel af dejen inden bollerne formes.