Påskeboller

Vores påskeboller med gul kylling er et sødt og sjovt input til ethvert køkken i påskedagene, hvor der skal hygges lidt ekstra med familien!

DU SKAL BRUGE

Antal: 24 boller

700 g mel
½ tsk salt
2 spsk sukker
1½ dl flydende fedtstof
3 dl creme fraiche
1 pk gær
4 spsk lunkent vand
2 æg

SÅDAN GØR DU

Det lunkne vand tilsættes gær og røres godt sammen. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem. Dejen sættes til hævning i ½ time.

Dejen hældes ud på et meldrysset bord og deles op i 4 portioner. Udskær hver portion til 6 dejstykker med en dejskraber eller lignende. Bollerne formes med let hånd (husk mel). De sættes på en bageplade, pensles* og efterhæver 15 minutter.

*Hvis bollerne efterfølgende skal pyntes med glasur, er det ikke nødvendigt at pensle bollerne med æg.

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200° C.

Servering
Når bollerne er afkølet, kan de dekoreres med gul glasur. Påsæt orange næb i papir inden glasuren er tør. Når glasuren er tør, laver du øjne med pyntegele.

God fornøjelse og velbekomme!

Tip!
Tilsæt evt. rosiner eller chokoladestykker i den ene halvdel af dejen inden bollerne formes.