Påskeæg med marcipan og nougat

Antal: 12 stk.

Intet siger påske som påskeæg, og at lave påskeæg er et nemt projekt, som hele familien kan samles om. 

Vi har taget udgangspunkt i marcipan og nougat med forskellig pynt, men kun fantasien sætter grænser for hvilke smage og dekorationer, du kan bruge til dine påskeæg.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Påskeæg
400 g marcipan
100 g nougat, skåret i strimler
50 g mørk chokolade
50 g mælkechokolade
50 g hvid chokolade

Pynt
Havtorn pulver
Pistacienødder, hakkede
Chokoladekugler

SÅDAN GØR DU

Udrul marcipan til en lang, tynd pølse. Skær en lille fordybning langs pølsen, hvori nougaten lægges. 

Rul marcipanen sammen og skær den ud i 12 lige store stykker, som herefter formes til æg. 

Overtræk først fire æg med smeltet hvid chokolade, så fire med smeltet mælkechokolade og de sidste fire med smeltet mørk chokolade.

Drys med din favoritpynt.

Tip!
Har du en præference for én type chokolade mere end anden, kan du altid vælge blot at smelte 150 g af den samme type chokolade.

Ligeledes hvis du ønsker anden pynt og/eller smag til påskeæggene, kan du eksempelvis anvende frysetørret hindbær til topping, eller du kan drysse med guldstøv o. lign.