Nudelret med strimlet omelet

Antal: 4 pers.

Denne nudelret er let og lækker med, og den har et let spicy twist fra chiliflagerne og sambal olek (men uden, at der står flammer ud af munden), og så er den vegetarisk og egner sig derfor perfekt til de kødfrie dage. 

Opskriften er venligst udlånt og udviklet af Danske Æg.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Marinade
2 spsk friskrevet ingefær
2 spsk brun farin 
1 dl soja 
1 tsk sambal oelek
250 g udon nudler eller tilsvarende nudler

Omelet
2 DAVA æg 
1 tsk chiliflager
1 tsk olie 
 
Grøntsager
250 g courgette
1 skalotteløg
1 fed hvidløg 
250 g blandede svampe (f.eks. østershatte, 
shiitake, kejserhat og champignon) 
2 tsk olie 
 
Tilbehør
5 forårsløg, ca. 75 g 
1 bdt frisk koriander
30 g saltede peanuts

SÅDAN GØR DU

Riv ingefær på den grove side af rivejernet. Rør det sammen med brun farin, soja og sambal oelek. 

Kog nudler efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra og afkøl dem med koldt vand. 

Pisk æg sammen med chiliflager.

Varm olie på en sliplet pande ved middel varme. Hæld sammenpisket æg på panden til en tynd omelet. Steg omeletten 4-5 minutter på hver side til den er gylden. 

Tag omeletten af og rul den sammen til en rulle. 

Skyl courgette og halver den på langs. Skær den i skiver. 

Pil og hak skalotteløg og hvidløg helt fint. 

Rengør svampe og skær dem i mindre stykker. Opvarm olie på en pande ved god varme. 

Svits hvidløg og løg til de er klare. 

Tilsæt courgette og svampe. Steg ved høj varme i 5-6 minutter til svampe og courgetter får farve og bliver møre. Hæld dressingen over. 

Skru ned til middel varme og varm det hele godt i gennem. Smag til med salt og peber. 

Skær omeletrullen i skiver og drys dem over retten. 

Skyl forårsløg og skær dem i mindre stykker. Skyl koriander. 

Pynt med forårsløg, korianderblade og peanuts.