Nøddetærte

Antal: 1 tærte

Vores udgave af nøddetærten er lavet med hasselnødder, tvebakker og mørk chokolade.

Server den med creme fraiche eller flødeskum og eventuelt friske bær - mums! 

 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

200 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
10 tvebakker
5 DAVA æg
200 g sukker
1 spsk vaniljesukker
 
Tilbehør
5 dl fløde eller creme fraiche
1 spsk vaniljesukker
Evt. friske bær

SÅDAN GØR DU

Hak nødder og chokolade groft og knus tvebakkerne.
 
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive.
 
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til massen er en luftig æggesnaps (hvidskummende). Vend forsigtig nødder, chokolade, tvebakker og de piskede æggehvider i.
 
Fordel dejen i et smurt tærtefad og bag den ca. 15-20 minutter ved 200 °C.
 
Tærten serveres afkølet med flødeskum eller creme fraiche til, gerne med 1 spsk vaniljesukker i. Pynt evt. med friske bær.
 
Tip!
Creme fraichen kan tilsættes flormelis og evt. appelsinsaft, hvis den ønskes endnu sødere.