No Chicken i asparges tarteletter

Antal: 8-10 stk.

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker til påskefrokosten, og forståeligt nok: Det er bare mums! Vi har tolket lidt på klassikeren og tilberedt den i en vegetarisk udgave med vores No Chicken, samt vi har lavet en glutenfri tarteletskal. Vi tør godt love, at det er meget velsmagende! 😍

Vi har valgt at gøre vores udgave vegetarisk, dvs. vi anvender stadig æg og fløde. Du kan naturligvis tilrette disse ingredienser til veganske alternativer, hvis du foretrækker en 100 % plantebaseret ret, da No Chicken i sig selv er et plantebaseret produkt. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Tarteletskaller
160 g mandelmel
50 g DAVA afskallede hampefrø
35 g pofiber
2 DAVA æg
150 g smør, stuetemperatur
0,5 tsk salt
 
No Chicken i asparges
1 pk DAVA No Chicken
10 grønne asparges, skåret i mundrette
stykker
4 dl grøntsagsboullion
2 dl hvidvin
3 dl piskefløde
3 DAVA pasteuriserede æggeblommer
15 g persille, friskhakket
0,5 muskatnød, friskrevet
Salt og peber
Evt. krydderurter

SÅDAN GØR DU

Tarteletskaller
Tænd ovnen på 170 °C.
 
Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
 
Del dejen i 8-10 lige store stykker og form dem til boller. Tryk dem nænsomt over en muffinform, som er vendt på hovedet, til du får 8-10 tarteletskaller.
 
Bag tarteletskallerne sprøde og gyldne i ovnen i ca. 15 minutter.
 
Lad dem køle i 10 minutter ovenpå formene, inden de løsnes forsigtigt.
 
No Chicken i asparges
Tilbered No Chicken i en gryde efter pakkens anvisninger.
 
Tilsæt bouillon, vin og fløde i gryden med No Chicken og lad det koge op.
 
Tilsæt asparges i sovsen og vend dem forsigtigt rundt, hvorefter æggeblommerne tilføres. Rør dem rundt ved middelhøj varme, så sovsen tykner lidt.
 
Kom persille i og smag sovsen til med muskatnød, salt og peber.
 
Lun tarteletskallerne og server fyldet i dem. Top evt. tarteletter med friske krydderurter.
 
Tip!
Skallerne kan tilberedes dagen før servering.