Tarteletter med No Chicken i asparges

Antal: 8-10 stk.

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker til påskefrokosten, og forståeligt nok: Det er bare mums! Vi har tolket lidt på klassikeren og tilberedt den i en vegetarisk udgave med vores No Chicken, samt vi har lavet en glutenfri tarteletskal. Vi tør godt love, at det er meget velsmagende! 😍

Vi har valgt at gøre vores udgave vegetarisk, dvs. vi anvender stadig æg og fløde. Du kan naturligvis tilrette disse ingredienser til veganske alternativer, hvis du foretrækker en 100 % plantebaseret ret, da No Chicken i sig selv er et plantebaseret produkt. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Tarteletskaller
160 g mandelmel
50 g DAVA afskallede hampefrø
35 g pofiber
2 DAVA æg
150 g smør, stuetemperatur
0,5 tsk salt
 
No Chicken i asparges
1 pk DAVA No Chicken
10 grønne asparges, skåret i mundrette stykker
1 dåse hvide asparges inkl. vand (ca. 2 dl)
40 g alm. eller vegansk smør
30 g mel 
2 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 dl hvidvin
3 dl alm. eller vegansk fløde
15 g persille, friskhakket
0,5 muskatnød, friskrevet
Salt og peber
Evt. krydderurter

SÅDAN GØR DU

Tarteletskaller
Tænd ovnen på 170 °C.
 
Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
 
Del dejen i 8-10 lige store stykker og form dem til boller. Tryk dem nænsomt over en muffinform, som er vendt på hovedet, til du får 8-10 tarteletskaller.
 
Bag tarteletskallerne sprøde og gyldne i ovnen i ca. 15 minutter.
 
Lad dem køle i 10 minutter ovenpå formene, inden de løsnes forsigtigt.
 
No Chicken i asparges
Tilbered No Chicken i en gryde efter pakkens anvisninger.
 
Smelt smør i en gryde og tilsæt melet, mens du pisker. Tilsæt vin, vand, aspargesvand og bouillon og lad sovsen tykne. Hæld fløden i.
 
Tilsæt det tilberedte No Chicken, samt grønne og hvide asparges til sovsen og vend dem forsigtigt rundt. Rør dem rundt ved middelhøj varme.
 
Kom persille i og smag sovsen til med muskatnød, salt og peber.
 
Lun tarteletskallerne og server fyldet i dem. Top evt. tarteletter med friske krydderurter. 
 
Tip!
Skallerne kan tilberedes dagen før servering.