Kyllingeburger med broccolibolle

Hele familien vil elske den!
 

DU SKAL BRUGE

Antal: 1 personer


Broccolibolle
1/2 broccolihoved
115 g whitePRO™ æggehvide
3 spsk. mandelmel
1 tsk. bagepulver
1/2 dl havregryn (eventuelt glutenfri)
Lidt salt
 
Bollen anrettes med
120 g stegt kyllingebryst
3 salatblade
1 tomat i skiver
¼ frisk løg i skiver
50 g agurker i skiver
½ moset avocado
3 spsk. skyr rørt med et ½ fed presset hvidløg, 1 spsk. ketchup og lidt salt

SÅDAN GØR DU

Start med at tænde ovnen på 180 °C alm. ovnluft.
 
Skær broccolihovedet i små stykker og hæld kogende vand over. Lad det stå i 3 minutter
 
Hæld vandet fra og blend broccolien til du opnår en ensartet masse.
 
Bland broccolien sammen med de resterende ingredienser i en skål (hvis dejen er for lind, tilføj da en smule mere havregryn).
 
Form to bollen og læg den på en bageplade med bagepapir.
 
Pensl den med æggehvider og drys eventuelt lidt sesamfrø ovenpå. Bag bollen i ca. 25 minutter ved 180 °C.
 
Tip!
Broccoliboller kan selvfølgelig også bruges til andre former for burgere med oksekød,
fisk etc., ligesom de smager fremragende med forskelligt kødpålæg.