Koldskål med guf
Antal: 4 pers.
Denne koldskål er, hvad man må kalde en rigtig "luksus koldskål", da den både indeholder æggeblommer og fløde og er toppet med en fløjlsblød, hjemmelavet guf samt revet citronskal.
Koldskålen er særlig velegnet til at være dessert grundet dens fyldighed og topping med guf, men du kan altid anvende kammerjunkere eller jordbær som fyld i stedet, og så har du en glimrende koldskål til aftensmad også.
DU SKAL BRUGE
Koldskål
4 æggeblommer
SÅDAN GØR DU
Guf
Kom sukker, vand og vanilje i en gryde og lad det koge op på middelhøj varme til, at det når 116 °C - få det herefter straks af blusset.
Lad sukkerlagen køle, mens du pisker æggehviderne helt stive.
Hæld langsomt sukkerlagen over i de piskede æggehvider. Det er vigtigt, at det er lidt ad gangen, således at æggehviderne ikke bliver til røræg.
Fortsæt til, al sukkerlagen er rørt ud i din æggehvide. Pisk et par minutter mere til, at guffen nu er helt skinnende. Kom den på køl indtil din koldskål er klar.
Koldskål
Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og kornene fra en vaniljestang sammen til en luftig masse. Rør kærnemælk, tykmælk og citron i. Smag til med fløde.
Server med guf og riv frisk citronskal udover.