Kaiserschmarrn

En klassisk dessert fra det sydtyske og østrigske køkken - smager fantastisk med kirsebær. Desserten kan også serveres med andre typer bær, f.eks. hindbær eller blåbær.
 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

Pandekager
2 dl mælk
3 økologiske æg
lidt salt
2 tsk vaniljesukker
1 spsk sukker
50 g rosiner
160 g hvedemel
½ dl fløde
30 g smør, til stegning

Pynt
2½ dl fløde, pisket
friske bær

SÅDAN GØR DU

Pisk mælk, æggeblommer, salt, vaniljesukker, sukker, rosiner, hvedemel og fløde sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Bag pandekagen ved moderat varme til den er ved at være størknet, og vend den (vend den først ud på et fad, og lad den derefter glide ned på panden igen).

Skær pandekagen over i stykker og anret med flødeskum og friske bær.