Ispinde

Antal: 6-8 stk. (afhængig af størrelse på dine ispindeforme)

Om sommeren er det altid dejligt at blive kølet med en god ispind, og vores hjemmelavede ispinde er et sandt hit for både små og store.

Ispindene er lavet af vanilje parfait, så man behøves ikke at hav en ismaskine for at give sig i kast med disse godter.

Vi har bl.a. pyntet ispindene med smeltet chokolade. Du vælger naturligvis selv, om du vil overtrække dem helt med chokolade, eller om du har lyst til at give dem et frisk og syrligt bærovertræk. 

God fornøjelse!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Vanilje
1 vaniljestang
50 g sukker
3 æggeblomme
2,50 dl piskefløde

Køkkengrej
Ispindeforme

SÅDAN GØR DU

Skær vaniljestangen åben og skrab forsigtigt kornene ud med en kniv. Bland vaniljekornene med sukker - sørg for at få det hele med.
 
Pisk æggeblommerne med vaniljekorn og sukker til, at den er en luftig æggesnaps.
 
Pisk piskefløden stiv og vend herefter forsigtigt æggesnapsen i piskefløden.
 
Hæld ismassen op i ispindeneformene og lad dem stå i mindst fire timer før, at de skal spises. 
 

Tip!
Prøv eventuelt at give dine ispinde et fuldt chokoladeovertræk, når de er helt frosne og drys med dem med nødder som mandler, hasselnødder eller pistacienødder.

Alternativt kan du også røre stykker af bær eller chokolade el. lign. i ismassen, inden den fryses. Mulighederne er uendelige, da dette "blot" er en grundopskrift på vaniljeis.