Hummus af Ingrid ærter

Antal: 4 personer

Cremet hummus af danske Ingrid ærter. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

100 g DAVA Ingrid ærter
1,5 dl DAVA rapsolie
1-2 spsk tahin
2 fed hvidløg, presset
1-2 tsk citronsaft
1 tsk salt

SÅDAN GØR DU

Sæt Ingrid ærterne i blød i en stor skål eller gryde i mindst 10 timer. Hæld derefter vandet fra og skyl dem grundigt.

Kog nu Ingrid ærterne i cirka 1-1,5 time. Lad dem stå og køle af.

Blend de kogte Ingrid ærter i en foodprocessor sammen med rapsolie, tahin, citronsaft, hvidløg og salt. Tilsæt eventuelt mere olie undervejs, hvis der er brug for det.

Blend videre indtil konsistensen er så cremet og fin som muligt. Når konsistensen er som ønsket smages der til med salt og citronsaft for at få den helt rigtige smag.