Hummergratin

Skal der serveres jomfruhummer, er denne ret et rigtig godt bud, da den er tro mod jomfruhummerens sarte udseende og smag.

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

Fyld
100 g asparges
200 g kød fra jomfruhummerhaler (600 g hele haler)
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk paprika
Frisk timian
Purløg
Salt og peber

Gratinmasse
2 tsk maizena
½ l fløde
Salt og peber
2 økologiske æg

Tilbehør
Smør
Dild

SÅDAN GØR DU

Blanchér asparges kort i kogende vand og befri jomfruhummerhaler for skaller og tarm (tarmen fjernes ved at lave et snit i rygsiden).

Vend jomfruhummerhaler og asparges med hvidløg, paprika, timian, purløg, salt og peber.

Pisk maizena og fløde sammen og kog det op med salt og peber under piskning – lad massen koge igennem ved svag varme i et min. Pisk massen langsomt ned i æggeblommerne, og vend asparges og jomfruhummerhaler i.

Fordel gratinmassen i fire portionsskåle, og bag dem ved 180° C i ca. 20 min.

Servér retten med smør, klippet dild, citron og brød.

Tip!
Gratinen kan naturligvis også serveres med andet skaldyr som krebsehaler og rejer, hvis det skulle være svært at opdrive jomfruhummer.